Mitä kuuluu täydelliseen kesäpäivään merellä?

Monelle veneilyn ystävälle kesä on tämän harrastuksen kulta-aikaa – varsinkin jos nyt sattuu asumaan Suomessa, jossa kelit tälle harrastukselle ovat turhankin kirpeät aina muulloin. Kesän parhaimpiin kohokohtiin veneilyharrastajien elämässä kuuluvatkin varmasti merellä vietyt päivät. Jos omaa venettä ei vielä löydy, niin onneksi sellaisen ehtii vielä ennen kesää hommata. Jos omat varannot eivät tahdo riittää, niin invoicery.fi lainat pelastavat päivän. Mikä nyt voisikaan olla parempaa, kuin lämmin ja kukkaistuoksuinen keveä suvituuli, pehmeästi liplattavat laineet, lämmin ja suolalta tuoksuva vesi ja keskellä kirkasta taivasta porottava aurinko? Täydellisen veneilypäivän ja merellä vietyt hetket kruunaa tietenkin myös hyvä ruoka ja paras mahdollinen seura. Lue tästä artikkelista kootut vinkit siihen, miten viettää parasta aikaa veneillen. Ei muuta kuin lukaise vinkit läpi ja ala suunnitella seuraavaa, ihanaa veneretkeä!

Kaunis keli on kaiken A ja O – myös turvallisuuden kannalta

Ennen kuin rupeaa suunnittelemaan yhtään minkäänlaista veneretkeä, on tietenkin tärkeää katsoa, miltä sääennuste suunnittelemallesi ajankohdalle näyttää. Mikäli luvassa on myrskyä ja huonoa keliä, kannattaa retki suosiolla perua. Tämä on turvallisuuskysymys, sillä huonolla kelillä on aina onnettomuuden mahdollisuus, ja pieni vene suurissa aalloissa on aina huono yhdistelmä ja sellainen riski, jota ei todellakaan kannata ottaa.

Mikään ei voita hyvää seuraa

Kun veneretki on saatu suunniteltua kauniille päivälle, kannattaa se tietysti jakaa mahdollisimman monen läheisen kanssa! Kutsu mukaan retkelle rakkaitasi ja läheisiäsi, joiden kanssa haluat jakaa kauniin kesäpäivän. Näin retkestä tulee vieläkin hauskempi, ja seurassa aika kuluu kuin juosten! Et huomaakaan, kun on jo aika palata takaisin maihin.

Herkullinen ruoka kuuluu veneretkiin

Hyvällä porukalla myös ihana kesäruoka maistuu varmasti. Mitäpä jos järjestäisit vaikkapa nyyttikestit? Jos jokainen retkelle osallistuva tuo mukanaan herkullista kesäsyötävää, on ihana ruokapöytä hetkessä ja stressivapaasti valmis. Esimerkiksi mausteisella voilla voidellut uudet perunat ja grilliherkut sopivat kesäisiin hetkiin kuin nenä päähän, sitten voidaankin kilistellä vaikkapa skumpalla ja ehkäpä koko komeuden kruunaa vielä kesäistäkin kesäisempi mansikkakermakakku! Kesäiset maut hivelevät aisteja ja tuntuvat veneillessä ja lämpimän tuulen syleilyssä entistäkin makeammilta.

Seurapelit luovat tunnelmaa

Kun masut ovat täynnä ihanaa kesäistä ruokaa ja raikasta juomaa, on aika tehdä jotakin aktiivisempaa näiden kaloreiden sulatteluun! Hyvässä seurassa aika kuluu kuin siivillä, ja porukalla voi tehdä vaikka mitä hauskaa. Voitte esimerkiksi järjestää kesäisiä turnauksia, pelata hauskoja leikkejä, ehkäpä pelata vaikkapa korttia tai lautapelejä ja tietenkin kuunnella hyvää musiikkia. Ehkäpä illan pimetessä voi olla aika vaikkapa kitaran säestämälle yhteislaululle porukalla, ja jos vene on pysähdyksissä, voi viimeisten auringonsäteiden saattelemana pulahtaa auringon lämmittämään raikkaaseen veteen.

Kaiken tämän jälkeen ei ole mitään ihanampaa kuin kömpiä omaan pehmeään punkkaan meriaiheisille, todellakin ansaituille unille. Seuraavana aamuna onkin sitten taas aika herätä uuteen lämpimään kesäpäivään ja sen upeisiin seikkailuihin – mitä sinä aiot tehdä? Suomen kesä on lyhyt mutta sitäkin ihanampi, ja juuri siksi kannattaakin ottaa siitä kaikki irti! Jos sinulla ei ole omaa venettä, niin ehkäpä voit saada kutsun ystäväsi veneelle viettämään ihanaa päivää!