Veneilykausi on kiivaimmillaan kesällä

Veneilykauden alkaminen tuo tullessaan mukavia uutisia kesän saapumisesta. Harrastajalle veneilykauden alku on tiennyt pitkää odotusta ennen veneen vesillelaskua sekä veneen huoltamista ja puhdistamista. Veneilykauden alkaessa on tärkeää, että tekniikka on kunnossa ja kaikki pelaa hyvin. Veneilykausi tuo mukanaan usein myös käänteisen puolensa, eli tieliikenne voi ruuhkautua ja merivartioston päivittäiset kiireet lisääntyvät. Meripelastus- ja avustustehtävien määrä kasvaa nopeasti, ja niin sanotut merimerkit ovat voineet talven aikaa siirtyä tai vaurioitua, joten ne pitää käydä laittamassa ennalleen.

Veneilykauden alku näkyy piikkinä vahinkotilastoissa

veneilykausi näkyy myös liikenteessä ja veneilykauden lähestyessä ovat trailereita vetävät autot päivittäinen näky liikenteessä. Kuljettajan on kuitenkin huolehdittava perusasioista, jotta veneen kuljetus vesille sujuisi turvallisesti. Venetraileri on perävaunu, joten sen kohdalla on varmistettava trailerin kuormauskyky ja sen lisäksi vetoauton suurin sallittu perävaunumassa. Kuormauskyky selviää trailerin rekisteritiedoista näppärällä laskutoimituksella vähentämällä suurimmasta sallitusta kokonaismassasta trailerin omamassa. Perävaunumassa pitää tarkastaa myös auton osalta, ja lisäksi tulee huomioida kuljettajan ajokortin riittävyys. Trailerin kunnon tarkastus pitää tehdä aina ennen kuormausta, jotta venekuljetus sujuu turvallisesti. Muista lopuksi, että oikeanlainen veneen sidonta traileriin, takaa turvallisen ajon muun liikenteen keskellä.

Veneilymessut avaavat tulevan veneilykauden

Veneilymessuja järjestetään lähes vuosittain ja ne ovat aina varma merkki kevään saapumisesta ja kesän odotuksesta. Veneilymessuilla näet kesän kuumimmat uutuudet niin veneiden, kuin perämoottoreidenkin osalta. Lisäksi esillä on monenmoisia veneisiin liittyviä tarvikkeita ja paljon raikasta merihenkistä tunnelmaa. Kuluvana vuonna 2017 merelliset venemessut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 10.–19.2. Vene 17 Båt -messut oli tapahtuman nimenä ja yksi messujen näkyvimmistä teemoista oli 100-vuotias Suomi. Tapahtumassa esiteltiin puuveneitä sekä kunnostettuja mahonki- ja klassikkoveneitä. footway.fi tarjoaa kunnon kengät, tule sinäkin ne jalassasi ensi vuoden venemessuille.